Gå till huvudinnehåll

2021-11-18 | 13:57

Nu vässar vi målen - och sparar ännu mer energi!

Jönköping Hållbarhet Energi

Illustration med rubriken Nu vässar vi målen - sparar ännu mer energi.

Vi på Castellum duckar inte för högt satta mål, särskilt inte när det gäller hållbarhet. Näst på tur är att ha minskat fastigheternas energianvändning med 22 procent mellan 2015 och 2025 samt att 75 procent av våra fastigheter ska förbruka max 100 kWh per kvadratmeter och år senast 2025.

– Eftersom vi har jobbat mycket med energieffektiviseringar i många år finns det, rent krasst, mindre energi att spara nu så visst, det är en utmaning men det ska vi greja, säger Maths Arvidsson, teknisk förvaltare på Castellum i Jönköping.

Övervakning på distans

Under året har vi på Castellum utfört energiprojekt på sju fastigheter runt om i Jönköping. Vi har ersatt gamla ventilationsaggregat med nya, installerat fläktar med behovsanpassade luftflöden, bytt fjärrvärmeväxlare och även gjort det möjligt att driftoptimera och övervaka på distans.
– Vi ser hur fastigheten mår och kan, på distans, styra temperatur och ventilation. Det kommer också ett larm om energin plötsligt sticker i väg, förklarar Maths Arvidsson.

Tillsammans med hyresgästerna

För oss på Castellum är hållbarhet A och O. Vid varje ombyggnation, i varje nytt projekt, gör vi allt vi kan för att minska energianvändningen. Och vi gör det tillsammans med er, våra hyresgäster.
– Som hyresgäst kan du bland annat se till att utrustningen som används är energisnål och att du gör de där grundläggande sakerna som att alltid släcka belysningen när du går.
Om du är nyfiken på vårt arbete med att energieffektivisera våra fastigheter, tveka inte att kontakta Maths Arvidsson.

Mer att läsa

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi

2023-05-02

”En enorm skillnad – ett modernt hus”

2023-02-22

Laddat för sol!

2022-10-04

Målet - så mycket egen el som möjligt