Gå till huvudinnehåll

2023-02-21 | 12:04

”Vi känner oss lyckligt lottade!”

Norrköping Knäppingsborg

Tre personer som står bredvid varann

Äntligen! Nu har Musikens hus slagit upp portarna i Knäppingsborg. En helt ny mötesplats där du kan spela in en podcast, en föreläsning eller varför inte testa de musikaliska vingarna? Vi på Castellum är så glada över att kunna hälsa hela gänget varmt välkomna.

"Det känns så otroligt kul. Många har klappat oss på axeln och sagt att det är ett riktigt bra initiativ för Norrköping och det gör oss såklart glada", säger Joakim Leion, en av initiativtagarna.

En kreativ hubb

Musikens hus, som drivs av musiker och entreprenörer, är tänkt att bli den givna mötesplatsen för personer och företag inom musikbranschen. En kreativ hubb med bland annat livescen och musikstudios.
"Vi vill nischa oss på ett nytt sätt, vi riktar oss till de som är kreativa och håller på med musik och ljud på ett eller annat sätt", berättar Joakim Leion. 

”Vi är lyckligt lottade”

De håller till mitt i stan, i det anrika kökshuset till Swartziska palatset i Knäppingsborg. Lokalerna har anpassats på olika sätt, bland annat har flera rum ljudisolerats. 
"Anders och Emil på Castellum tog detta på största allvar och hyrde in akustikkonsulter som gjorde mätningar, ett väldigt ambitiöst arbete", säger Joakim Leion och fortsätter: "Vi var från första början väldigt glada över Castellums inställning till vår idé, att de verkligen tyckte att det var ett bra initiativ för Knäppingsborg. Vi är otroligt nöjda med hur det blev och känner oss lyckligt lottade som får vara i den här lokalen. Det är en attraktiv plats mitt i stan, en plats med mycket själ i."

Öppet hus 4 mars

Nu hoppas man på det som är hela idén med Musikens hus – att det ska locka människor som brinner för att skapa med musik och ljud.
"Jag hoppas att det här blir en plats dit musiker, folk från skivbolag och andra företag vill komma till. Oavsett om man behöver hjälp med podcast, ljudinspelning eller en föreläsning."

Och 4 mars, då blir det invigning? 
"Precis! Alla är varmt välkomna. Det kommer bli öppet hus och vi kommer ha en scen utanför där lokala artister uppträder. Vill du komma och testa att jobba i studio eller testa sångcoachning? Kom hit! Det blir festivalkänsla i kvarteret!"

Mer att läsa

2022-09-30

Renovering pågår- ett lyft för Knäppingsborg

2022-05-19

”Jag blir kvar tills jag går i pension”

2022-02-21

Musikens hus – ny, kreativ mötesplats

2021-11-30

Vintergata i Knäppingsborg