Framtidens arbetsliv

Insikter, trender och spaningar

Välkommen till framtidens arbetsliv

Efter två år med restriktioner rullar återtåget tillbaka till kontoret. Men det finns ett antal frågor: Alla ombord? Vart är vi på väg? Och hur ser det ut på slutstationen? Svar och ledtrådar finns i Castellums nya rapport Framtidens arbetsliv 2022.

Castellum har sedan 2020 tagit tempen på svenska kontorsarbetares önskemål och förväntningar på arbetslivet och kontoret som arbetsplats. Därför ger nu vår senaste och tredje rapport ett helt unikt perspektiv: före, under och efter pandemin.

Restriktionerna under pandemin har påverkat beteenden och arbetssätt, och förändringarna ser ut att hålla i sig. Vår undersökning visar att de flesta helst ser en framtid där man växlar mellan arbete på kontor och distans. Samtidigt är både chefer och medarbetare eniga om att kontoret är viktig eller helt avgörande för att bygga en positiv företagskultur.

Årets rapport är full av fakta, överraskningar och aha-upplevelser för dig som vill veta mer om vad som krävs för att attrahera framtidens arbetskraft och bygga den där optimala arbetsplatsen som alla längtar till.

Läs mer i rapporten Framtidens arbetsliv 2022