Gå till huvudinnehåll

2021-11-20 | 15:10

Ny hyresgäst på Lilla Bommen: Välkommen StudentConsulting!

Göteborg Lilla Bommen

I somras letade Skandinaviens ledande rekryterings- och bemanningsföretag efter sitt nya kontor. Nu har man hittat hem i det centrala Lilla Bommen-området.

Hej Sakarias Claesson, Affärschef på StudentConsulting, vilka är ni och vad gör ni?
– StudentConsulting startades 1997 som ett företag som gav studenter extrajobb, men är i dag ett av Skandinaviens ledande rekryterings- och bemanningsföretag, specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. I Göteborg är våra främsta kompetensområden ekonomi, lärare, administration, kundservice, lager och logistik. Vi utför också jobbmatchning på uppdrag av Arbetsförmedlingen inom Rusta och Matcha.

Varför ville ni flytta till Lilla Bommen?

– Vi satt på Stora Badhusgatan förut men hade letat efter mer verksamhetsanpassade lokaler ett bra tag utan att hitta något. När vi insåg att vi inte kunde förlänga vårt kontrakt efter sista oktober blev det lite bråttom. Vi visste att vi ville sitta centralt men inte var. Vi var runt i augusti och tittade på en hel del ställen runt Järntorget och bort mot Gårda innan vi hittade vårt nuvarande kontor.

Varför är ett centralt läge viktigt för er?

– Eftersom vi jobbar med bemanning, rekrytering och jobbmatchning behöver kandidaterna och deltagare en central plats att kunna ta sig till. Men framför allt vill vi ha ett representativt läge som både är attraktivt för våra egna medarbetare och har en närhet till våra kunder i och runtomkring Göteborg.

Vad mer var viktigt när ni letade nya lokaler?

– Vi är 25 internt anställda men eftersom kandidater och deltagare ofta kommer hit behöver vi väl anpassade lokaler för att kunna ta emot många personer samtidigt för till exempel utbildningar, workshops eller eventuella gruppintervjuer. Samtidigt ville vi hitta något där personalen kan jobba avskärmat utan att känna att de störs av människor på besök.

Berätta om era nya lokaler!

– De ligger på åttonde våningen i Lilla Bommen 4b och har tre terrasser. Det är faktiskt två våningsplan, vilket passar oss jättebra eftersom vi kan ta emot deltagare och besökare på ena planet och folk kan jobba ostört på det andra planet. Lokalerna var nästan perfekta för oss som de var. Vi visste inte exakt hur vi skulle göra dem helt perfekta, men Castellum var väldigt lyhörda och mottagliga och kom med förslag på hur man kunde göra. Sedan skapade de två ytterligare rum och målade om lite, och det blev väldigt bra. Det gick dessutom jättesnabbt att få tillgång till lokalerna, så vi kunde flytta in den 1 november. Alla vi träffat på Castellum hittills har varit otroligt tillmötesgående och snabbt hjälpt till med allt från inredning till teknisk support. Det har varit en stor hjälp.

Har du hunnit få en uppfattning om Lilla Bommen?

– Intrycket är enbart positivt. Det känns trevligt med många företag och restauranger runtomkring och bra service vad gäller allt från att fixa frukost, luncha eller hyra konferenslokaler. Och att Centralen, andra kommunikationer och Nordstan bara ligger några minuter bort är ju väldigt smidigt.

Vi vill gärna lära känna våra spännande grannar i området, så jag hälsar alla välkomna på en kopp kaffe hos oss när ni har möjlighet!

Är du intresserad lediga lokaler på Lilla Bommen?

Kontakta vår uthyrare Maria Hamrén, tel 031-744 09 25

Mer att läsa

2022-10-27

Lilla Bommen lyser upp i höstmörkret – nu är området omcertifierat av Purple Flag!

2022-02-23

Alltid tillgång till bil vid Lilla Bommen genom Volvo Car Mobility

2022-02-24

Affärerna blomstrar på Lilla Bommen

2021-09-09

Konst, hållbarhet och arbetsmarknadsprojekt i kombination - Castellum sätter färg på Lilla Bommen