• Interior

Edison Park

Platsen som ger energi.

Nu växer framtidens arbetsplatser fram i redan etablerade Edison Park på Ideon Science Park i Lund. Inspirerade av internationella campus låter vi området präglas av öppna grönytor, perfekt grogrund både för människor och idéer. Med två nya kontorsbyggnader, ett mobilitetshus och ett inbjudande grönområde knyts befintliga hus ihop med det nya. Edison Park erbjuder något för alla – med plats för både coworking, öppna samarbetsytor, flexibla och permanenta kontor. Ha morgonmötet på takterrassen eller varför inte ute i parken? De många gemensamma ytorna skapar en dynamisk och inbjudande atmosfär. Med sina energismarta lösningar, är Edison Park inte bara en levande miljö som måste upplevas. Här alstras även energi – på många plan.

Kontaktinformation

Våra uthyrare

Mattias Wallin
Helen Greve

Vill du veta mer om projektet eller är intresserad av att hyra lokal? Kontakta oss! Gå till kontakt

GROGRUND FÖR IDÈER: I hjärtat av Ideon Science Park byggs nu det nya Edison Park. De två kontorshusen med stora fönster och generösa takterrasser binds samman av en grönskande park på 3 000 kvm som för tankarna till internationella campus med liv och rörelse, nyskaparanda och kreativ innovation. Här, på gräsmattan, på arbetsplatsen mellan träden eller på kanten av solcellskonstverken, kläcks affärsidéerna till morgondagens unicorns.

FÖR EN SKÖN VARDAG: Ett diskret parkeringshus gömmer undan bilarna, kvar är ett kuperat grönområde med ergonomiska arbetsplatser för fokus, mötesplatser för väntade såväl som oväntade besök och ytor för träning och fest. Längs husen ligger caféer med uteserveringar, serviceställen som kemtvätt och cykelverkstad, butiker och delis. Myllrande energi för den som vill, fokus för den som behöver.

ENERGI PÅ MÅNGA PLAN: Edison Park är skapat så att det inte bara är självförsörjande på el, utan även förser dig med energi. Byggnadernas entréer blir mötestorg för de olika företagen, men också för hela Ideon Science Park och universitetsområdet, med faciliteter som konferensrum, restaurang, café, projektytor och eventlokaler. Här kan du ägna dig helhjärtat åt det du vill – vi tar hand om resten.

ETT SMULTRONSTÄLLE PÅ TAKET: De gröna takterrasserna erbjuder nya sätt att arbeta. Måndagsmöte med fågelsång? AW på taket? Castellums populära WorkOUT® gör möten och ergonomiska arbetspass ute i det fria till en självklarhet. Oavsett om du vill arbeta ostört, imponera på kunder, köra ett yogapass, ha en matlagningsaktivitet för teamet eller något helt annat. Självklart med full tillgång till el och WiFi. Det är ju en arbetsplats.

FLEXIBELT EFTER BEHOV: Edison Park är byggt för att du och dina medarbetare ska få en stimulerande och hälsosam vardag. Vissa vill ha sitt alldeles egna kontor och kunna stänga dörren om sig. Andra tankar energi genom att sitta tillsammans med andra. Edison Park erbjuder något för alla – med både coworking, öppna samarbetsytor, flexibla och permanenta kontor samt fokuserat arbete.

DET ALLDELES EGNA KONTORET: En flexibel planlösning gör att man enkelt kan anpassa lokalytorna efter behov. Varje kontorsplan erbjuder 1–3 kontorslokaler med ytor från 273–983 kvm. Har ert företag mer behov än så, går det att addera flera plan till sitt kontor. Oavsett planlösning, ger rummen maximal komfort med optimerad ventilation, generöst ljusinsläpp med utvändig solavskärmning för behaglig inomhustemperatur. Var med och forma ditt framtida drömkontor tillsammans med oss!

Hållbart byggt för ett hållbart liv

De nya kontorshusen är certifierade med Miljöbyggnad Guld, FEBY Guld och FEBY Guld Plushus, vilket betyder att de är hållbart byggda för en hållbar drift. Effektiv ventilation och högisolerade väggar, tak och golv minimerar värmeförluster, samtidigt som man effektivt tillvaratar värmen från människor, elektriska apparater och sol. Här finns även många miljösmarta lösningar som till exempel avloppsvärmeväxlare, där det rena vattnet värms upp med hjälp av det använda vattnet som redan är varmt. Husens solceller och vindkraftverk producerar nära 900 000 kWh per år, vilket räcker gott och väl till såväl fastighetsdriften som åt alla hyresgäster och verksamheter. Något som tillsammans med certifieringarna gör Edison Park unikt i Sverige.

Snabbfakta

Förtätningprojekt
2 kontorshus och 1 mobilitetshus
Uthyrningsbar yta
16000 kvm
Inflyttning
Sommar 2024
Certifieringar
Miljöbyggnad Guld, Plusenergihus, Passivhus
Garage
Bil- och cykelgarage

Smidigt läge

Edison Park ligger på Ideon, vilket betyder att ni utöver att kunna ta del av Ideons nätverk och skarpa hjärnor, får ett väldigt fördelaktigt geografiskt läge. Såväl regional- som stadsbussarna stannar precis utanför, spårvagnen ett par hundra meter bort.

Vill du hellre köra hit, kör du bara av E22 strax intill och parkerar i vårt mobilitetshus med 700 parkeringsplatser. Men vi vill förstås slå ett slag för cykeln och har därför även ett stort cykelgarage med plats för 1276 cyklar.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":55.717625,"lng":13.218102},"content":"<div>Edison Park Lund</div>","icon":{"url":"/gui/project/images/pins/pin.svg","size":[30,53]},"mainMarker":true}]}

Kontakta oss

Ladda ner broschyren

Projektchef Region Öresund

Mattias Wallin

Telefon
+4640383710
E-mail
mattias.wallin@castellum.se

Affärsutvecklare Lund & Helsingborg

Helen Greve

Telefon
+4646385879
E-mail
helen.greve@castellum.se

Om Castellum

Varför välja Castellum?

Castellum skapar morgondagens innovativa arbetsplatser. Vi är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag och vårt fokus är att få människor att växa och företag att utvecklas. Castellum finns på plats och erbjuder lokaler i attraktiva svenska tillväxtregioner samt i Köpenhamn och Helsingfors-området. Med ett starkt lokalt engagemang är vi måna om att leva upp till de förväntningar som ställs på en trygg och långsiktig hyresvärd, varje dag, i stort och smått. Alla våra fastigheter sköts av vår egen personal och som kund har du tillgång till ett eget husteam som ser till att du trivs hos oss.

Hållbart och energieffektivt

På Castellum bygger vi för en hållbar framtid. Alla våra nybyggnadsprojekt miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad eller motsvarande. Det betyder att du som hyresgäst bland annat kan se fram emot en hälsosam arbetsmiljö med sunda material och en effektiv energianvändning. Edison Park kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad, nivå Guld, en av Sveriges högsta miljöcertifieringar för byggnader. Certifieringen ställer höga krav på byggnadens utformning och prestanda där energieffektivitet, behaglig temperatur och luftflöde, dagsljusinsläpp och materialval utan miljörisker är några exempel.

Tilldelade utmärkelser

teaser-alt

Personligt husteam ingår i hyran

teaser-alt

En hållbar arbetsplats från början

teaser-alt

Vi erbjuder framgångsrika arbetsplatser